LIVESÄNDNINGSSKOLA DEL6

Livesändingsskola

Del 6 i vår livesändingsskola

Vill ni skapa inkomst på era sändningar krävs en tydlig strategi. Mest kostnadseffektivt är att göra så mycket som möjligt själva.

Om ni väljer att ta hjälp av ett produktionsbolag ta in offerter samt referenser så att ni ser att de passer er produktion och budget. Skall ni sända från studio så fundera även här på vad som blir billigast. Att hyra en för varje sändningen eller skapa en egen. Vi på Quickfilm kan även hjälpa er med en virtuell studio vilket blir väldigt kostnadseffektivt. Tänk på alla kostnader och lösningar till att förminska dem.

Nu är det viktigt att producera, ju mer ni producerar ju fler tittare och intäkter får ni. Även här måste ni lägga upp en strategi och aktivt jobba med marknadsföring som diskuterats tidigare och locka tittare till era sändningar. Glöm inte bort att ni kan få intäkter på redan gjorda sändningar. Visa dem i repris eller klipp Ihop en film med höjdpunkter. Låt dessa ligga som Pay Per Wiew. Denna betalmodell innebär att tittaren betalar ett pris för att se en video eller en livesändning. Men ni kan även lägga filmerna bakom ett lösenord så ger ni ut en tidsbestämt lösenord efter att ni har fått betalt. Ju intressantare film ju fler tittare och intäkter.

Ni kan också erbjuda abonnemang. Tittaren får tillgång på allt som ligger på er playkanal eller på er hemsida och för detta betalar han en månadskostnad eller den tidsperiod som ni bestämmer. Bra att ha i åtanke är att tittarna verkar kunna betala högre summor för livesändningar än inspelat material.

Ni kan sälja annonsplatser på er playkanal för att få intäkter. Vänd er I första hand till företag som arbetar inom samma målgrupp som era sändningar. Här kan man ta hjälp av annonsnätverk men då blir inte annonserna anpassade för specifikt er så för mest inkomst sälj annonserna själva. Annonsera även ut era egna produkter om det finns. Tex sänder ni utbildning så sälj biljett till nästa utbildningstilfälle.

Ytterligare ett sätt att få inkomst är att skaffa en sponsor för playkanalen som går in och tar stora delar av utgifterna mm. Nackdelen är att oftast vill de att playkanalen utformas utifrån dras loggor och profil. Ni kan försvinna. Fundera på om detta är en väg för er.

Det går att tjäna bra pengar genom att visa annonser i början av videos och livesändningar tänk då på att längden på annonsen är viktigt om det handlar om filmad reklam. Är de för långa får de mindre visningar och mindre intäkter. Ni måste också kunna producera en bra bild utan uppehåll. Om sändningen bryts kommer ni tappa tittare och inkomst. Så se till att ha en bra uppkoppling som vi diskuterat tidigare.